U već ranije spomenutom francuskom restoranu "La Rose" gdje je Petra probala tarte tatin, ja sam se odlučila na creme brulee. Nažalost (a kasnije ipak na sreću) su imali samo male porcijice istoga te mi je konobar ponudio kombinaciju creme brulee-a i mousse-a ili tarte tatin. Kombinacija je objeručke prihvaćena.
Nismo predugo čekali, a sve je došlo u isto vrijeme što je spriječilo slinjenje po susjedovom desertu. Dekoracija bila slatka. Tanjur je bio veliki tako da se različiti okusi nisu pomiješali, a na njemu su se nalazile tri kuglice - dva mousse-a i jedan šlag - te mala staklena zdjelica s creme brulee-om.
Creme brulee je bio zaista ukusan, karamelizirani dio se odlično nadopunjavao s onim kremastim - što u obliku okusa, a što u obliku tekstura.
A sada dolazim do onog dijela koji me zaista očarao - mousse-evi.
Poslužena su mi dva različita mousse-a - jedan od čokolade i jedan od borovnice. Čokoladni je bio jako zasitan i tu je jako dobro poslužio već gore spomenuti šlag, ali je bio toliko ukusan da sam se natjerala ostrugati tanjur. Ipak, moj favorit večeri je bio mousse od borovnice. Bio je punog okusa, ali u isto vrijeme lagan i osvježavajuć. Idealan završetak ukusnog deserta.
Što se tiče sveukupnog dojma, restoranu dajem ocjenu 9. Zašto? Lokacija i cijene.
Restoran se nalazi u centru grada, ali na jako lošem mjestu - u dijelu kojim ljudi relativno rijetko prolaze, a ako i prođu restoran je u "udubljenju", a nema dobro vidljivu reklamu koja upućuje na njega.
Deserti nisu koštali previše (čini mi se da je svaki bio 20 kn), ali su ostala jela nešto skuplja.
No, osim ta dva nedostatka, za sve ostalo restoran bi dobio najviše ocjene - ambijent je sladak i ugodan, deserti su odlični, a konobar ugodan.
Sve u svemu - ja sam zadovoljna. :)
Nema komentara:
Objavi komentar