Nedavno sam posjetila prekrasno uređen bistro „La Rose“ u samom srcu Rijeke. Simpatično, romantično i
vintage uređenje bistroa poziva sve ženskice da ga posjete i kušaju njegovu
hranu. Moje prijateljice i ja, na žalost, došle smo pred kraj radnog vremena,
ali konobar koji nas je poslužio bio je na visini zadatka J . Kako obožavam pite,
naručila sam poznatu francusku pitu „tarte tatin od jabuke“ no nisu je imali pa
sam kušala od breskve. Nisam požalila. Pita je poslužena vrlo brzo nakon
primanja narudžbe. Iako se francuska pita može raditi i od biskvitnog tijesta
izvorna je s lisnatim tijestom pa sam ju ja takvu i dobila. Meka i ukusna
topila se u ustima. Breskve su bile narezane i poslagane po lisnatom tijestu na
četvrtine i lagano kao „karamelizirane“. Ne preslatka, topla pita odlično se
slagala s hladnom kuglicom sladoleda od vanilije. Zbog ove toplo- hladne
kombinacije nisam mogla ne uživati. Cijena pite je 25kn i iskreno, za ono što
se dobije, isplati se. Nakon pite sam se osjećala sito, ali ne presito već baš
onako na mjeru. Piti, konobaru, simpatičnom restoranu koji me osvojio svojom
mekom ružičastom bojom, njihovoj stranici: http://bistro-la-rose.com/index.html , dekoraciji jela dajem
ocjenu 9. Zašto 9, a ne 10? Jer sva jela koja se nalaze u jelovniku trebaju
biti i u restoranu ;)
Konobar: 10
Uređenje restorana:10
Atmosfera:9
Okus deserta:10
Dekoracija deserta:10
Cijena:9
Cjelokupni dojam (završna ocjena): 9
~Petra
Nema komentara:
Objavi komentar