ponedjeljak, 2. rujna 2013.

Bistro La Rose (u Rijeci) i tarte tatin od breskve



Nedavno sam posjetila prekrasno uređen bistro „La Rose“  u samom srcu Rijeke. Simpatično, romantično i vintage uređenje bistroa poziva sve ženskice da ga posjete i kušaju njegovu hranu. Moje prijateljice i ja, na žalost, došle smo pred kraj radnog vremena, ali konobar koji nas je poslužio bio je na visini zadatka J . Kako obožavam pite, naručila sam poznatu francusku pitu „tarte tatin od jabuke“ no nisu je imali pa sam kušala od breskve. Nisam požalila. Pita je poslužena vrlo brzo nakon primanja narudžbe. Iako se francuska pita može raditi i od biskvitnog tijesta izvorna je s lisnatim tijestom pa sam ju ja takvu i dobila. Meka i ukusna topila se u ustima. Breskve su bile narezane i poslagane po lisnatom tijestu na četvrtine i lagano kao „karamelizirane“. Ne preslatka, topla pita odlično se slagala s hladnom kuglicom sladoleda od vanilije. Zbog ove toplo- hladne kombinacije nisam mogla ne uživati. Cijena pite je 25kn i iskreno, za ono što se dobije, isplati se. Nakon pite sam se osjećala sito, ali ne presito već baš onako na mjeru. Piti, konobaru, simpatičnom restoranu koji me osvojio svojom mekom ružičastom bojom, njihovoj stranici: http://bistro-la-rose.com/index.html , dekoraciji jela dajem ocjenu 9. Zašto 9, a ne 10? Jer sva jela koja se nalaze u jelovniku trebaju biti i u restoranu ;) 

Konobar: 10
Uređenje restorana:10
Atmosfera:9
Okus deserta:10
Dekoracija deserta:10
Cijena:9
Cjelokupni dojam (završna ocjena): 9

 ~Petra

Nema komentara:

Objavi komentar